JOSETTE DE GOEDE

Josette de Goede – transformaties werkend krijgen.

Al meer dan 35 jaar ben ik actief in professionele, bestuurlijke en leidinggevende rollen in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Op het snijvlak van strategie, leiderschap en verandering. O.a. als directeur executive education bij de Rotterdam School of Management, director of international affairs bij Management Center De Baak en jarenlang nationaal en internationaal actief als veranderkundige.

Voor het werkend krijgen van veranderingen met een menselijke maat richtte ik in 2013 The Change Academy op gericht op ‘Kwaliteiten voor nieuwe realiteiten’. Kwaliteiten die nu van belang zijn zoals veerkracht, innovatievermogen, inspiratie, eigenaarschap e.d. Daarbij werk ik samen met ervaren collega’s uit een internationaal netwerk en opereer ik als veranderkundige, coach, moderator en trainer.

Daarnaast heb ik ervoor gekozen om mijn ervaring en expertise mede in te zetten in toezichtrollen bij maatschappelijk relevante organisaties. Dit gebeurt vanuit Coreness BV waarvan de Change Academy onderdeel is.

Klik rechts op deze pagina voor meer informatie.

Mijn geschiedenis kenmerkt zich door een leven lang leren en werken te combineren. Achteraf gezien tot mijn genoegen. Toen ik op mijn 17e mijn diploma HBS B op zak had, was er niemand in mijn omgeving, die mij kon gidsen naar een vervolgopleiding. Dus ging ik werken. Gelukkig zag iemand mijn interesse en talenten en nodigde mij uit om cursussen te gaan geven. Sindsdien hou ik me met de ontwikkeling van individuen of groepen c.q. organisaties bezig. Zowel als leider en als professional (coach, trainer, adviseur), in binnen en buitenland, in allerlei sectoren.

Al snel startte ik naast mijn werk met een parttime studie. Ik kreeg de smaak te pakken en ben nooit meer opgehouden. Ook nu en morgen want ik geloof dat wij onszelf in deze tijd scherp moeten houden en vernieuwen, maar ook dat ik regelmatig mijn eigen beweegredenen onder de loep moet nemen. En ik ben nieuwsgierig, geïntrigeerd op zoek naar ‘dat wat werkt’ en naar hefbomen.

Als leidinggevende was ik onder meer MT lid, eindverantwoordelijke en statutair directeur, heb ik strategische koerswijzigingen ingezet, reorganisaties geleid en – gelukkig – vaker samen met teams organisaties opgebouwd, het aanbod uitgebreid of relevante samenwerking opgezocht. Ik heb in de klei gestaan en dat is van betekenis voor mijn manier van kijken en werken als professional.

Als professional werk(te) ik met klanten aan zeer uiteenlopende ambities. In de overtuiging dat de antwoorden op vragen van nu alleen gevonden worden door er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken, combineer ik invalshoeken vanuit de psychologie, sociologie, bedrijfskunde en organisatiekunde. Gefascineerd door de wisselwerking tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatie-impact, ben ik me meer en meer gaan focussen op de combinatie van “hard en zacht”.

Life-long-learning is dus key, maar zeker ook mijn passie. Ik behaalde twee Masters in Change Management (SIOO + HEC – Oxford University) en volg continue diverse opleidingen: van the Art and Practice of Leadership Development op Harvard tot EY, leiderschaps-sessies voor commissarissen, van Deep Democracy tot Finance.

Feedback:

Zij is gericht op het anders denken en het onverwachte doen maar juist met een groter effect; zoekt nieuwe perspectieven of andere vormen van organiseren passend bij vragen van deze tijd. Goed in het vergroten van individuele, team of organisatie impact in een ‘duurzame’ richting. Heldere strategisch denker, brengt zaken snel en op verrassende wijze naar de essentie. Open mind, veerkrachtig, plezierige relaties, verbinder. Engageert door visie, inspiratie en ‘empowerment’ gericht op groei en motivatie. Daagt de ontwikkeling van individuen en organisaties uit in samenhang met het bereiken van ambities en doelstellingen. Haar kracht zit immer op de interface tussen het individu, de systemen waarin men opereert en de omgeving.

The Change Academy is een onderdeel van Coreness. Bekijk hier mijn activiteiten vanuit COREness.

The Change Academy

Josette de Goede
Gouwsingel 7
1566XA Assendelft

josette@thechangeacademy.nl
+31 653 780 900